10 راهکار که از شما نوازنده پیانو بهتری می‌سازد

نوازنده پیانو

10 راهکار که از شما نوازنده بهتری می‌سازد

 

یادگیری پیانو پروسه‌ای زمان‌بر است که نیاز به صبر و حوصله و تمرین و ممارست زیاد دارد ولی باید بدانید که فقط تمرین کردن نیست که از شما نوازنده‌ای موفق می‌سازد بلکه در کنار آن باید کارهایی را هم انجام دهید که شاید هرکسی به شما نگوید!
ما در این مقاله به شما راهکارهایی می‌آموزیم که با رعایت آن‌ها می‌توانید پیانو را بهتر یاد بگیرید و اثربخشی تمرین‌های خود را دوچندان کنید.

 

یک- سرعت خود را کم کنید

 

شما قرار نیست در یک مسابقه آهنگ‌سازی شرکت کنید بلکه مهم این است که آن‌چه را یاد گرفته‌اید صحیح و اصولی بنوازید.
شما مشغول یاد گرفتن نواختن قطعه‌ای هستید و طبیعی است که دلتان بخواهد آن را به طور کامل و بی‌نقص اجرا کنید ولی اجرای صحیح نت‌ها را فدای این خواسته طبیعی نکنید. اشتباهاتی که در ابتدای راه مرتکب می‌شوید ممکن است تا همیشه با شما بماند و نتوانید خود را تغییر دهید. پس عجله را کنار بگذارید و مثل یک هنرجوی باحوصله همه آن‌چه را که مربی به شما در آموزش پیانو توضیح داده قدم به قدم انجام دهید.

 

دو- ریزه‌کاری‌ها را دست کم نگیرید

 

شما باید در هنگام نواختن به جزئیات هم دقت کنید؛ صداهای زیر و بم و ریتم را دقیقاً همان طور اجرا کنید که از شما خواسته شده نه بیش‌تر و نه کم‌تر.
همان‌طور که اشاره کردیم سریع نواختن شما را از جزیئات دور می‌کند و باعث شکل‌گیری عاداتی می‌شود که شما را از یک نوازنده متبحر شدن دور می‌کند.
برای نواختن تمرکز کنید و به صدای نت‌ها خوب گوش دهید و فراز و فرودها را به دقت اجرا کنید.

ادامه مطلب  روش‌های آموزش پیانو

 

سه- با خودتان تکرار کنید که قرار نیست یک شبه استاد (نوازنده پیانو) شوم!

 

همه چیز از یادگیری قدم به قدم شروع می‌شود و تا انتها هم همین خواهد بود؛ پس هرگز به ذهنتان خطور نکند که قرار است پس از مدت کوتاهی تبدیل به یک نوازنده چیره‌دست پیانو شوید.
خواندن نت‌ها قدم اول است؛ شما باید بتوانید موسیقی را بخوانید؛ پس این قدم را محکم بردارید تا در آینده دچار مشکل نشوید.
برای این کار زمان کافی در نظر بگیرید و آن را به طور اصولی یاد بگیرید.

 

چهار- تمرین کنید؛ تمرین کنید؛ تمرین کنید.

 

تمرین کنید؛ البته نه مثل دانش‌آموزی که فقط شب امتحان به سراغ کتاب می‌رود.
هر روز تمرین کنید؛ هرچه‌قدر که می‌توانید. پیوسته تمرین کردن به مدت کم اثر بیشتری دارد تا تمرین کردن چند ساعته برای یک بار. ذهن شما باید کم‌کم تربیت شود و آمادگی کسب کند برای درک بهتر مفاهیم و تمرین ها.
پس با همه مشغله‌هایی که دارید هر روز زمانی برای تمرین اختصاص دهید تا زودتر به موفقیت برسید.

 

پنج- مثل یک نوازنده پبانو (پیانیست) حرفه‌ای رفتار کنید

 

شما پیانو یاد می‌گیرید تا برای دیگران آن را اجرا کنید. پس از همان ابتدا حتی قطعه‌های کوچک را هم وقتی به خوبی فرا گرفتید برای دیگران اجرا کنید. با این کار اعتماد به‌نفس شما برای ادامه راه بالا م‌ رود و قطعاً آموزش برای‌تان لذت‌بخش‌تر خواهد بود.

 

شش- خودتان را به چالش بکشید

 

یادگیری قطعات آسان و نواختن آن‌ها از شما یک نوازنده حرفه‌ای نخواهد ساخت؛ پس خود را برای یک مبارزه بزرگ آماده کنید.
برای پیشرفت نیاز است که خود را به چالش بکشید و یادگیری قطعات سخت را هم بیاموزید. نگران نباشید سخت‌ترین قطعات هم از نت‌هایی تشکیل شده که شما می‌توانید آن را قدم به قدم یاد بگیرید؛ البته اگر به اصول قبلی پای‌بند باشید.

ادامه مطلب  فواید آموزش موسیقی در رشد و تربیت کودکان

 

هفت- فراموش نکنید: تمرین و نواختن پیانو با هم فرق دارند!

 

یادتان باشد وقتی قطعه‌ای را می‌نوازید و از آن لذت می‌برید شما تمرین نمی‌کنید! می‌دانید چرا؟ چون شما از تمرین کردن لذت نمی‌برید. در تمرین کردن باید بر روی بخش‌های کوچک یک قطعه تمرکز کرد و بارها آن را نواخت تا بدون ایراد باشد. تمرکزی که باید هنگام تمرین کردن داشته باشید بسیار مهم است. اجرای دقیق تک‌ تک نت‌ها را باید در تمرین لحاظ کرد.

 

هشت- مترونوم را جدی بگیرید

 

مترونوم هم برای حفظ ریتم مؤثر است و هم تکنیک شما را بهتر می‌کند. پس اگر تا به امروز از مترونوم استفاده نکرده‌اید و نت‌ها را هم به‌خوبی آموخته‌اید خرید آن را در دستور کار خود قرار دهید.
سخت نگیرید؛ به مرور به صدای تیک تیک دائمی آن عادت خواهید کرد.

 

نه- آموزشگاه پیانو مناسب پیدا کنید

 

شاید به این فکر کنید که خودتان می‌توانید از طریق ویدئوهای آموزشی در یوتیوب پیانو را یاد بگیرید و هزینه نکنید ولی بدانید برای یادگیری اصولی نیاز به مربی دارید. نکات و تکنیک‌هایی که در یک آموزشگاه پیانو به شما آموزش داده می‌شود را در ویدئوها پیدا نخواهید کرد.

 

ده- مثل یک مربی خودتان را نقد کنید

 

شاید عجیب باشد که می‌گوییم خودتان را نقد کنید؛ چون شما در هنگام نواختن تمرکزتان بر روی نواختن پیانو است نه چیز دیگری پس چه‌طور باید این کار را انجام دهید؟
پاسخ خیلی ساده است؛ از خودتان فیلم بگیرید و آن را ببینید و ایرادهای کارتان را درآورید و برای اصلاح آن‌ها تلاش کنید!

ادامه مطلب  معرفی منابع آموزش پیانو

قطعا موارد دیگری هم وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند تا به یک نوازنده پیانو (پیانیست) حرفه‌ای تبدیل شوید و ما این جا به ده مورد از آن ها اشاره کردیم. ما در آموزشگاه موسیقی پدال به شما می‌آموزیم که چگونه یک پیانیست حرفه‌ای شوید. با ما در تماس باشید.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *