استاد آکادمی پیانو پدال

مدرس و نوازنده پیانو

کیومرث پیرگلو

کیومرث پیرگلــــــــو سال ١٣٣٩ در تهــــران متولــــــــــــد شد و از همان اوان کودکی استعداد خـود را در موسیقی نشان داد. او در کلاس سازهای اٌرف کانون پرورش فکــری کودکان و نوجوانان شرکت کرد و مراحل مقدماتی موسیقی را زیر نظر اساتیدی همچون محمدرضــــا درویشی، اسماعیل تهرانــــــی، حسین علیزاده و محسن الهاميان با موفقیت به پایان رساند.
در نوجوانی، آموزش سنتور را نزد خانم فرزانه نوشاد در کانون پرورش فکری آغاز کرد و پس از گذراندن دوره‌های صبا مدتــی را نزد اسماعیل تهرانــــی و خانم مینا افتاده ادامه داد. پیرگلو در ادامه به مدت هشت سال نزد استاد فرامــــرز پایور، سنتور را آموخت. او ساز فاگــــــوت را نیز مدتی نزد خسرو سلطانی فراگرفت. پیرگلو آموزش پیانــــــو را به مدت سه سال نزد طاهر جلیلی ادامه داد و به مرحله‌ای رسید که زمینه ورود او به آکادمی موسیقی بلژیک فراهم شد.
او در سال ۱۳۶۳ برای ادامه تحصیل راهی اروپا شد و به مدت دو سال در آکادمــــــی موسیقــــی شهر اّنتورپ (مرکز ایالت فلامان در بلژیک) زیر نظر هدویک وانوارنبرگ (از شاگردان پیانست معروف آلمانـی آلکسیس وایزنبرگ) آموزش دید. کیومرث پیرگلو سپس به سوئد نقل مکان کرده و در شهر استکهلم اقامت گزید. او در آکادمــــی موسیقی استکهلم نیز به مدت دو سال نزد استاد استلا چایکوفسکــــــی (از نوادگان پیوتر ایلیچ چایکوفسکی آهنگساز بزرگ روس) درس پیانـــــو گرفت و از آکادمـــــی با موفقیت فارغ التحصیل شد. سپس وارد کنسرواتوار شهر گوتنبــــــــرگ شـــد و به مدت چهار سال دوره لیسانس را در رشته موزیکولوژی زیر نظر پرفسور استیگ مگنوس تورسن با موفقیت گــــــــذرانــــــد. سپس برای ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس، راهی ملبـــــــــــورن استرالیـــــــــــا شــــد. او دوره فوق لیسانس را به مدت دو سال زیر نظــــــــــــــر پرفسور کتی فالک گذرانـــــد. پیرگلو دوره ۶ ساله دکـتــــــرا را در دانشــــــگاه موناش زیر نظر استادان برجسته پرفسور مارگارت کارتـــومی و دکتر گرام اسمیت در دسامبـــــر سال ۲۰۰۹ میلادی به پـــــایـــــان رساند.
کیومـــرث پیرگلو از سال ۲۰۰۵ مشغــــــول تــــدریس در دانشگاه ملبــــورن بوده و در نشـــــر و شناساندن موسیقی ایرانی کوشش‌هـــای فراوانـــــــی کرده است.
او همچنین در دانشگاه‌های ملبورن و موناش و مراكز فرهنگي و هنري اجراهای فراوانـــــی داشتــــــــه است. او در تمام دوران اقامت خارج از کشور شاگردان زیادی را پرورش داده و برای رشد موسیقی ایرانــی و کلاسیک نزد ایرانیان و غیـــــر ایرانــــــی‌ها از هیچ کوششی دریـــــغ نورزیده است.
کیومرث پیرگلو در دارازی سال‌ها فعالیت هنری، همکاری با گروه‌های مختلف هنری اروپایی و استرالیایی زیادی را تجربه کرده و قطعات بسیاری را ساخته و ارائه کرده است. ارائه مقالات و کنفرانس های متعدد از دیگر اقدامات اوست. او همچنین تاکنون چنیدین کتاب منتشر کرده است که اسامی آن‌ها بدین شرح است:
- فرامرز پايور و جايگاه ايشان در موسيقي ايران-2009- چاپ انتشاراتي لمبرت- آلمان
- ٩ آهنگ محلي شيرازي-2010- چاپ انتشاراتي لمبرت- آلمان
- سنتور من: انتشارات تصنیف ١٣٩٣
- گام به گام تا سپیده: انتشارات معین ١٣٩۶
- سمفونی عشق: انتشارات پالیز سخن ١٣٩٨
- سخن نهفته: انتشارات تخته سیاه ١٣٩٩
- مکاتب سنتور نوازی در ایران از قاجار تا امروز: انتشارات خنیاگر ١۴٠٠
برای شناخت بیشتر کیومــــرث پیرگلو مي‌توانید شرح حال ایشان را در جلــــــد سوم ``مردان موسیقی سنتی و نوین ایران`` (صفحه ۲۰۹) نوشته استاد حبیب اله نصیـــــری فر مطالعه کنید.